Om Bangura Bags (DK)

 

Tasker af genbrugte cykelslanger

Vores tasker bliver produceret på vores skrædderi, der ligger midt i den Sierra Leonske jungle. Hver enkelt taske bliver produceret ved hjælp af fodkraft og uden elektricitet på Singer pedalsymaskiner fra 1960’erne. Taskerne er lavet af genbrugte cykelslanger, som er syet sammen med et tyndt lag af beskyttelsesskum, og beklædt indvendigt med et farverigt stykke stof som giver tasken et unikt og personligt præg.

Personligt håndarbejde

Taskerne er opkaldt efter vores skræddermester, Alfred Bangura, eller ”Big Boss”, som de lokale kalder ham. Han ejede en skrædderbutik samme sted, som skrædderiet ligger, inden borgerkrigen brød ud i 1991, og det er hans livsværk, som vi fører videre.

Alfred Bangura driver skrædderiet med stor stolthed og viljestyrke, og det er derfor, at Bangura Bags er opkaldt efter ham. På skrædderiet får ”Big Boss” hjælp med taskeproduktionen fra medarbejderne Osman og Mbalu. De bor i den nærliggende by Masanga og er ligesom Alfred uddannede skræddere. Håndarbejdet på taskerne er personligt, og derfor kan du på indersiden af de fleste tasker finde et håndskrevet mærkat med navnet på den skrædder, som har syet tasken.

Udvikling som mål

Missionen og målet med projektet er at være med til at skabe en forretning. Det skal ikke ses som et velgørenheds- projekt, men mere som et entreprenørforetagende med social investering. Salget af Bangura Bags skaber en økonomi i lokalsamfundet, som er med til at få folk i arbejde og til at behandle syge mennesker.

Fair Trade-stemplet

Bangura Bags er godkendt som dansk Fair Trade-virksomhed, og lever således op til høje standarder for gennemsigtighed, lønninger, uddannelse og arbejdsforhold. Bangura Bags er også med til at sikre, at der gives undervisning i engelsk og matematik til alle medarbejdere.